Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

κατάδυση παντώς καιρού



                Κάθε φορά που ετοιμάζω μια κατάδυση αναπτερώνομαι… Αλλάζει η διάθεση μου καθώς ετοιμάζω τον εξοπλισμό , ψάχνω να βρώ το σημείο κατάδυσης! Μιλάω με τον φίλο μου και ναι είμαστε έτοιμοι!!!! Έχουμε ελέγξει τον καιρό και παρόλο που είναι 10 Φλεβάρη και έχει κρύο εμείς θέλουμε να πάμε για μια απόδραση. Δεν θέλουμε η εποχή να μας στερήσει την ευχαρίστηση της ανακάλυψης και την επαφή μας με τον υποβρύχιο κόσμο. Η ανακάλυψη του υποβρύχιου κόσμου δεν έχει εποχές.
          
      Ο φίλος μου είναι λίγο διστακτικός… Μου αναφέρει ότι θα έχει κρύο , θα τουρτουρίζουμε υποβρυχίως και όταν θα βγούμε έξω να αλλάξουμε θα παγώσουμε!  Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε και γνωρίσαμε εξοπλισμό που θα μπορούσε να μας κρατήσει αυτή την δραστηριότητα ευχάριστη και τον χειμώνα.
                Το πρώτο μας βήμα ήταν η εγγραφή μας στο μάθημα κατάδυσης με στεγανή στολή!!!! Τρομερή εμπειρία. Βάλαμε τα ρούχα μας ( φούτερ, παντελόνια, κάλτσες , κτλ) μπήκαμε μέσα στην στεγανή στολή, φορέσαμε τον υπόλοιπο κλασικό εξοπλισμό και ΜΠΛΟΥΜ!!!!
                Ήταν απίστευτα όμορφα! Είμασταν μέσα στο νερό στεγνοί και δεν κρυώναμε  Στην πρώτη κατάδυση με την στεγανή στολή στην πισίνα είχε πολύ πλάκα κάναμε τις δεξιότητες που πρέπει να κάνουμε και είμασταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα, την ανοιχτή θάλασσα.

                Έτσι λοιπόν και έγινε. Πήγαμε στην θάλασσα με 14 βαθμούς μέσα στο νερό κάτσαμε 40 λεπτά χωρίς να κρυώνουμε στο σώμα και όταν βγήκαμε έξω αφαιρέσαμε την στολή και είμασταν στεγνοί!!! Που πήγε το κρύο???? 
                Αναφέραμε όμως στον εκπαιδευτή πως το πρόσωπο μας ήταν παγωμένο!!! Δεν είναι καιρός για συνάχι… Έτσι λοιπόν βρήκαμε το επόμενο βήμα!!!! Foul face μάσκα!!!!
                Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Το πρόσωπο ζεστό , μοναδική αίσθηση όταν επιτέλους μπορούσα να αναπνέω και από την μύτη και το από στόμα!
                Η επόμενη κατάδυση ήταν με την στεγανή στολή , την ολοπρόσωπη μάσκα και την κουκούλα μου! Πέρασα υπέροχα , ήμουν στεγνός και ζεστός. Το απόλαυσα περισσότερο από κάθε άλλη βουτιά.
                Και αν το κρύο στα χέρια σε προβληματίζει … σου έχω λύση. Ορισμένες στεγανές δέχονται στεγανά γάντια!!!! Τώρα καταλαβαίνω πως κάνουν καταδύσεις στις βόρειες χώρες που έχουν συνεχώς κρύο.
                Πως? Που ? ποτε? Ποσο?
             seals diving center μπορείς να γραφτείς άμεσα στο επόμενο μάθημα στεγανής στολής , ολοπρόσωπης μάσκας ή αν θέλεις συνδύασε το με την εκπαίδευση σου στο επόμενο πτυχίο σου (πχ advance open water diver) ή αν δεν έχεις κάνει ποτέ κατάδυση μπορείς να κάνεις το πρόγραμμα open water diver να πάρεις το πρώτο σου πτυχίο κάνοντας τις βουτιές σου με αυτό τον ειδικό εξοπλισμό.
   Σου έχω απαντήσεις σε όλα! Στο
                Στο seals diving center , μπορείς επίσης αν θελήσεις να αγοράσεις την δική σου στεγανή στολή μίας που έχουμε φροντίσει και γι αυτό . συνεργαζόμαστε με την εταιρία santi , έναν από τους κορυφαίους στην στεγανή στολή αλλά και με αρκετές ακόμα εταιρίες. Θέλεις ολοπρόσωπη μάσκα!!! Είσαι στα καλύτερα χέρια. Στην σχολή μας μπορείς να βρεις όλη την γκάμα της εταιρίας ocean reef και να αποκτήσεις άμεσα την δική σου μάσκα. Τέρμα τα νερά στην μάσκα και την seals diving center members club και επωφελήσου από τα μοναδικά προνόμια της παρέας μας.
ενόχληση  των ματιών από το θαλασσινό νερο, τέρμα η αναπνοή μόνο από το στόμα!!!! Μην χάνεις στιγμή από την επόμενη σου κατάδυση. Ρώτησε μας για τις μοναδικές προσφορές που τρέχουν συνεχώς σε μαθήματα και εξοπλισμούς , γίνε μέλος του seals diving center member's club και απόλαυσε τα μοναδικά προνόμοια της παρέας μας


Ραντεβού στην θάλασσα!
Ζαγοράκης Ιωάννης
Padi idc staff instructor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσύ πόσο καλά είσαι προετοιμασμένος για την επόμενη βουτιά σου;

Ο λόγος για τον εξοπλισμό αυτή την φορά! Ο καιρός άνοιξε και οι δικαιολογίες τελείωσαν! Άσε που δεν κρατιέμαι.. θέλω να βγάλω...