Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

5+1 λόγοι για να ξεκινήσεις τις κατάδυσεις


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που βρίσκουν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και δεν χάνουν ευκαιρία για να κάνουν κατάδυση; Τι είναι αυτό που μας ελκύει στο να βρεθούμε κάτω από το νερό και να διασκεδάζουμε τόσο πολύ ; Ορίστε λοιπόν μερικοί λόγοι (από τους αναρίθμητους για να είμαι ειλικρινής ):

        Το 75% του πλανήτη μας βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, άρα όσο και αν θέλω να εξερεύνηση.
γνωρίσω τον κόσμο , αν δεν κάνω κατάδυση θα έχω δει μόνο το 25%... Ναι λοιπόν, μου αρέσει η
      Αγαπάω την φύση! Δεν υπάρχει άλλο περιβάλλον στην υφήλιο που να έχει τόσο πλούσια ζωή συγκεντρωμένη σε μικρά τμήματα…Υποβρυχίως μπορείς να δεις περισσότερη ζωή σε 10 λεπτά απ’ ότι σε 10 ώρες στο πιο πλούσιο σε ζωή δάσος του κόσμου.  Μπορείς να συναντήσεις κοραλλιογενής υφάλους να σφύζουν από  χλωρίδα και πανίδα , αλλά ακόμη και σε πιο «καθημερινά» σημεία κατάδυσης για τα ελληνικά δεδομένα , θα μαγευτείς από τον πλούτο της υποβρύχιας ζωής
      Ποια άλλη δραστηριότητα θα μπορούσε να σου προσφέρει πρόκληση , ένταση και συνάμα ηρεμία και γαλήνη; Δεν γνωρίζω καμία άλλη. Στην κατάδυση , καθώς φοράς τον εξοπλισμό σου και ετοιμάζεσαι να βουτήξεις , γεμίζεις αδρεναλίνη αφού αποκτάς είσοδο σε νέες προκλήσεις , όμως όταν βρεθείς κάτω από το νερό όλα αλλάζουν! Η απόλυτη ησυχία , η αρμονία των χρωμάτων , τα ψάρια και πόσα ακόμα είναι αυτά που σου προσφέρουν την απόλυτη ψυχική γαλήνη. Αλώστε μην ξεχνάς πως και εσύ βρισκόσουν στο «νερό» για 9 μήνες πριν βγεις στο φως (είναι γνώριμο το περιβάλλον) !!!!
 
    Είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Κάθε δραστηριότητα της ζωής μας έχει κανόνες. Ακόμα και το βάδισμα στον δρόμο έχει κανόνες, αν τους παραβείς παίρνεις ένα μεγάλο ρίσκο για την ζωή σου. Έτσι και στην κατάδυση , αρκεί να ακολουθήσεις μερικούς βασικούς κανόνες και θα είσαι ασφαλής. Δεν είναι δύσκολο αυτό, σωστά; Ως προς την διασκέδαση… απλά δες ότι φωτογραφία υπάρχει με δύτες και θα καταλάβεις πως έχουν τους λόγους τους να είναι χαρούμενοι!!!!
      Δεν θα ξαναβαρεθείς στις διακοπές σου αρκεί να υπάρχει θάλασσα κοντά! Ναι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθείς σε ένα μέρος για διακοπές και να μην είναι αυτό που περιμένεις, να μην έχεις πολλά πράγματα να δεις ή να κάνεις. Δεν έχεις παρά να πάρεις τον εξοπλισμό σου και το ζευγάρι σου, και να ανακαλύψεις τον υποβρύχιο κόσμο εκεί. Συμβουλέψου το οικείο καταδυτικό κέντρο και αν δεν έχεις εξοπλισμό και παρέα τότε εκείνοι θα σε καλύψουν σε όλα!
 
Bonus:
      Έχεις σκεφτεί πως είναι να βρίσκεσαι και να αιωρείσαι σαν τους αστροναύτες; Να νοιώθεις σαν να πετάς αλλά χωρίς τον φόβο να πέσεις και να τραυματιστείς; Αυτό είναι η κατάδυση!!! Περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας λένε ορισμένοι! Απλά χαλαρώνεις το σώμα σου , ρυθμίζεις την πλευστότητα σου και θα νοιώσεις και συ σαν τους αστροναύτες στο διάστημα! Άλλωστε και εκείνοι σε πισινά προπονούνται!!!

Μην στερείς επιπλέον χρόνο από τον εαυτό σου να βρεθεί υποβρυχίως. Κάνε ένα όμορφο δώρο σε σένα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε ανταμείψει! Έλα  κοντά μας να σου λύσουμε κάθε απορία και κάθε αμφιβολία που μπορεί να έχεις, γίνε και εσύ μέλος αυτής της «τρελής» παρέας των αυτοδυτών και η ζωή σου θα αλλάξει. Κάθε φορά που θα ετοιμάζεσαι για κατάδυση θα αφήνεις αυτομάτως πίσω τα προβλήματα και το χαμόγελο σου θα ξαναπαίρνει την θέση που του ανήκει!

  

     Στο seals diving center , θα βρεις υψηλόβαθμους εκπαιδευτές με μεγάλη εμπειρία όπου θα σου προσφέρουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνεις αυτή την δραστηριότητά σου διασκεδαστική και ασφαλή, προσφέροντάς σου όχι μόνο γνώση καθώς και τον καλύτερο εξοπλισμό. Δεν σταματάμε εδώ, με την ολοκλήρωση του μαθήματος σου , σε καλωσορίζουμε στο seals diving center members club για να κερδίζεις συνεχώς εκπτώσεις και δώρα!




              
ραντεβού στην θάλασσα,
Ζαγοράκης Ιωάννης
padi idc staff instructor
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσύ πόσο καλά είσαι προετοιμασμένος για την επόμενη βουτιά σου;

Ο λόγος για τον εξοπλισμό αυτή την φορά! Ο καιρός άνοιξε και οι δικαιολογίες τελείωσαν! Άσε που δεν κρατιέμαι.. θέλω να βγάλω...